Vimmerby Camping & Smålands äventyrsprogram

Välkommen till Vimmerby Camping i Småland, platsen för alla som gillar friluftsliv och äventyr. Under OutdoorKids finns även möjligheter att stanna över hela helgen. Bo i egen husbil, husvagn, stuga eller i eget tält. Outdoor Kids Adventure Weekend genomförs lördag till söndag med massor av spännande äventyr, prova-på-aktiviteter, naturupplevelser och skön samvaro för både barn och föräldrar. Utgångspunkten för äventyren är Base Camp.

  • Äventyrspass 125kr per person
   Barn eller vuxen som bokar får en Bandana som även används i en av aktiviteterna. Passet är personligt gäller för en dag. Begränsat antal äventyrspass - först till kvarn gäller!
  • Outdoor Kids Adventure Trail
   Äventyrsbana och familjetävling med spännande stationer i terrängen.
  • Täljskola
   Barn och vuxna lär sig hantera kniv och tälja säkert. Tillsammans täljer vi ett metspö som riggas med metrev, krok och flöte.
  • Prova på paddling
   Paddling med kajaker, kanoter, packrafts eller SUP.
  • Vem är Outdoor Kids storfiskare?
   Leta bete, gå sedan och fiska med framställt metspö från täljskolan.
  • Utomhusmatlagning med Ann Sellbrink
   Få saker skapar så starka minnen som det ursprungliga; att sitta vid en eld och njuta av smaker, dofter och färger tillsammans med andra. Alla sinnen aktiveras i matlagningen, och deltagarna fåren chans att samarbeta på ett avslappnat och trivsamt sätt. Tillsammans skapar vi inte bara en kreativ miljö, utan också minnen och upplevelser utanförvardagen. Klimatsmart, lokalproducerat och/eller ekologiskt och råvaror i säsong är viktigt i allt vårt arbete, liksom att förmedla en smak av Småland.

   Om Ann Sellbrink
   Låxbo Lantköks grundare och ägare heter Ann Sellbrink. God mat, och att sprida experimentlusta och glädje i kök och föreläsningssal är det bästa jag vet. Jaghar gedigen praktisk erfarenhet av arbete som klimatsmart kock, bred teoretisk kunskap och ett djupgående intresse inom mat, hälsa och klimat, med bland annat en kostrådgivarutbildning. Genom Klimatmat Sverige har jag sedan 2014 jobbat som inspirerande föreläsare och utbildare. Mina specialområden ligger här inom grön matlagning, matsvinn, naturbeteskött, mat och hälsa samt utomhusmatlagning. 
  • Äventyrsskola
   Hur renar man vatten bäst? Vad kan man äta? Hur gör man eld utan tändstickor? Lär dig detta och mer i äventyrsskolan!
  • Fria aktiviteter
   Fiske
   Varpa
   Dart
   Kubb
   Bad
   Bastu (bokas på plats)

   Aktiviteterna är preliminära och uppdateras löpande.

  Måltider och boende

  Under Outdoor Kids finns även möjligheter att stanna över hela helgen. Bo i egen husbil, husvagn, tält eller stuga. Måltider ordnar du själv eller köper på plats. Bokning av boende och måltider görs direkt med anläggningen.

  Fördelaktiga priser fås mot uppvisande av kvitto på köp av äventyrspass

  Köp äventyrspass!

  Köp

  Mera äventyr med NOA-appen!
  Programmet för Outdoor Kids och många andra äventyr ute i naturen finns även att hitta i NOA-appen.